lördag 12 september 2015

Det här äcklar mig lite på något sätt

Hittade den här, som jag tycker, tänkvärda kommentaren på reddit.com:

Det här äcklar mig lite på något sätt. Kriget i Syrien har pågått i 4 år nu. Homs, en stad stor som Stockholm har legat i ruiner i flera år. Fan, gör en Google Bilder sökning av Homs så ser ni själva. Staden finns inte längre. Det här har pågått länge.

Vi pratar om 12 miljoner flyktingar som inte bara inte har någonstans att ta vägen, de har ingenting kvar. Även om vi så fick ett slut på kriget i natt, och det blev fred, så finns inget att komma tillbaka till.

Men visst. NU ska Sverige hjälpa till. Vi ska ställa oss på ett torg i regnet och prata om hur vi ska ta hand om dessa flyktingar. Vi "öppnar våra hjärtan" och skänker 50 kr. Jävlar vad vi är duktiga.

Folk pratar om att de kan låta flyktingar bo hos sig. De verkar inte förstå vad 4 år av krig gör med folk. Vad det gör med barn framför allt. Men det är lugnt. Vi skänker ett engångsbelopp så de får lite vatten. Vi tar in några flyktingbarn som kan få sova på soffan hos familjen Svensson i deras villa tills "allt lagt sig".

Det kommer inte lägga sig. Det finns inget att åka tillbaka till.

Och vad händer sedan? Vad händer när kriget är slut, och landet ska återuppbyggas? Utan starkt internationellt stöd kommer det ta lång tid att bygga upp Syrien igen. Och hur mycket av dessa konflikter kommer att försvinna? Hoppas vi på att folk är så trötta på krig att de till sist sätter sig ned och håller varandra i handen?

Inte så jävla troligt när vi låter svenska medborgare åka ner och bidra till helvetet. GP har gjort intervjuer med Göteborgare som har åkt ner och krigat för IS. Som verkar se det som en cool grej att göra. De åker ner, krigar lite, kommer hem, fortsätter jobba och sedan när de vilat lite åker de tillbaka till kriget. De kommer inte tröttna på kriget och bygga upp landet.

Det sorgliga i det hela är att jag tror att hela den här "öppna hjärtat" grejen som cirkulerar i Svensk media just nu mest beror på nyhetstorka. Några tidningar startade, de andra hade inte råd att inte hänga på. Plockar billiga empatipoäng utan att faktiskt göra så mycket.

Läs fler texter av Mats Kristiansson på mkforlag.com och Vänsterpartiet Skövdes webbplats.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar