söndag 20 september 2015

Skövde Pride 2015

Jag har inte skrivit så mycket på bloggen de senaste dagarna och kommer inte heller att göra det de närmaste dagarna.

Det betyder dock inte att jag inte skriver.

16/9 – 20/9 2015 pågår nämligen Skövde Pride 2015, Skövdes första pridefestival, och jag kommer att skriva om det som händer och även fotografera en del.

Det händer mycket, så det blir inte texter och bilder om allt.

De artiklar jag skriver kommer jag att lägga ut på Vänsterpartiet Skövdes webbplats. Jag kommer också att lägga ut länkar här till alla artiklar.

Artiklar om Skövde Pride 2015:

Läs fler texter av Mats Kristiansson på mkforlag.com och Vänsterpartiet Skövdes webbplats.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.

En liknelse

Tänker att liksom Nya Moderaterna kapade "den svenska modellen" försöker Sverigedemokraterna kapa tolkningsföreträdet för vad demokrati innebär.

Men det kanske bara är jag som tänker så. Vad vet jag ...

*

Det är det inte, visade det sig.

Jag visade liknelsen för en journalist med god kunskap om Sverigedemokraterna. Hon höll med till 100 procent om att den stämmer.

Vidare står i artikeln Nationalismen en del av svensk politik på Expos webbplats följande:

Sverigedemokraternas politiska projekt går ut på att i grunden stöpa om Sverige. Partiet är ett hot mot den liberala demokratins grundprinciper. Det är värt att påminna om det, i tider då delar av näringslivet öppnat dörren för partiet, när den revanschsugna svenska nationalismen blivit en naturlig del av det svenska politiska samtalet.

Och på Facebook skriver Richard Jomshof, Sverigedemokraternas partisekreterare, följande i en diskussion med andra riksdagsledamöter för Sverigedemokraterna:

Samtidigt ska vi komma ihåg följande: SD har växt något enormt det senaste året. Trots det fortsätter vansinnet. Fel, det växer. För att verkligen kunna påverka politiken i rätt riktning måste vi fortsätta växa, för att därigenom kunna tvinga fram en förändring. För att det ska vara möjligt måste vi fortsätta med att locka över nya väljare till oss. Eftersom Sverige inte är Ungern, eftersom vi inte sitter i regeringsställning (än) och eftersom media i Sverige inte fungerar som media i Ungern, är vi tvungna att anpassa oss till den verklighet som råder här. Det innebär inte minst att vi måste anpassa vår retorik efter det rådande läget.

Kommentarer till Jomshofs text finns bland annat här:

Det är alltså inte bara jag ...

Läs fler texter av Mats Kristiansson på mkforlag.com och Vänsterpartiet Skövdes webbplats.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.