söndag 1 november 2015

Det räcker nu!

De som nu flyr från Syrien med flera länder är förvisso utsatta. Men lyckas de bara ta sig till till exempel Sverige och få uppehållstillstånd är de inte längre utsatta. Tvärtom får de plats på en flyktingförläggning och hjälp att ta sig in i det svenska samhället.

De EU-migranter, ofta romer, som sitter utanför butiker med mera och tigger får dock inte denna hjälp. Tvärtom trakasseras de av myndigheterna. Till exempel talar bland annat moderater om att införa tiggeriförbud. Och med polisens hjälp töms ett migrantläger i Malmö. Någon annan lösning för alla dessa människor erbjuds dock inte. Vänsterpartiet har reserverat sig mot beslutet. Läs mer här: Beslut: Migrantlägret ska vara tömt på söndag.

Om man hårdrar det kan man kanske säga att romerna varit flyktingar i Europa i 1 000 år. Det räcker nu, tycker jag. Jag tycker att de romer som vill borde få asyl i Sverige, precis som syrier, palestinier etc. nu får det. Vill de inte ha asyl borde de åtminstone behandlas humant medan de är här, till exempel genom att erbjudas boende på härbärge eller dylikt. Läs mer här: Rätt till asyl?.

Här är mer på samma ungefär tema:

Läs fler texter av Mats Kristiansson på mkforlag.com och Vänsterpartiet Skövdes webbplats.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.