tisdag 4 april 2017

Om ändrade villkor

Sagt på Facebook:

Ur artikeln "Rika får mest av statens 30 miljarder i ränteavdrag": Finansminister Magdalena Anderson säger till SVT Nyheter att regeringen idag inte har några konkreta förslag på att avskaffa ränteavdragen.

– Problemet är att nu sitter barnfamiljer som just köpt sin första bostadsrätt och kanske har räknat med de här ränteavdragen. Jag tycker det är viktigt att inte lättvindligt ändra villkoren för familjer som fattat det kanske största beslut man fattar i livet, säger Magdalena Andersson (S).

Mats Kristiansson: Apropå att ändra villkor: För inte så väldigt länge sedan kunde man som långtidsarbetslös räkna med att få 80 % av lönen (åtminstone så länge man inte tjänat relativt mycket). Nu får man räkna med att få 65 % av lönen.

Och det stannar inte där. Man får dessutom betala högre skatt än de som har jobb, eftersom man inte får göra jobbskatteavdrag.

Att sossarna såvitt jag förstår inte tänker göra något åt detta visar tydligt att de är ett parti för medelklassen – inte för de som har det sämst.

Läs fler texter av Mats Kristiansson på mkforlag.com och Vänsterpartiet Skövdes webbplats.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.