tisdag 25 april 2017

Nordiska Motståndsrörelsen eller Mordiska Motståndsrörelsen?

Sagt på Facebook:

Jan Guillou ryter ifrån mot bokmässanuppropet: Redan inför förra årets upplaga av Bokmässan i Göteborg fördes en debatt om högerextrema Nya Tider skulle få ha en monter på mässan eller ej. I skrivande stund har 150 författare skrivit på ett upprop mot att de ska få delta på mässan i år. De som skrivit under kommer inte att delta på mässan.

Nu ger sig Jan Guillou in i debatten i en intervju med Dagens Nyheter där han menar att yttrandefriheten väger tyngst och säger att det är främmande för honom att bojkotta en mässa för att det finns "olämpliga personer" där.

LÄS MER: 127 författare bojkottar Bokmässan i Göteborg

– En bokmässa handlar om det tryckta ordet, symbolen för yttrandefriheten. Jag kan inte se någon skillnad mellan de här Nya Tider och Sverigedemokraterna. Ska vi då säga samma sak om riksdagen: "vi kan inte ha Sverigedemokrater i riksdagen, jag bojkottar riksdagen", säger han i intervjun.

Mats Kristiansson: Yttrandefrihet är en del av demokratin. Antidemokratiska krafter som NMR borde rimligtvis hindras från att använda demokratiska rättigheter för att försöka inskränka denna samma demokrati. Det var så Hitler tog makten i Tyskland. Det mest rimliga är att NMR inte får vara med på bokmässan.

Det är häpnadsväckande att en så erfaren journalist som Jan Guillou är så naiv.

Man undrar om Jan Guillou fortfarande skulle tycka att NMR ska få vara med på bokmässan om han utsattes för detta: "Tänk bara ett besök, vilken panik de får. Tänk om tio, 20 pers besöker dom dagligen, sju dagar i veckan. Jag lovar jag, dom kommer att tänka om, när de ska hänga ut folk. Nu tror dom att de har, i sin lilla bubbla, så tror de att de har majoritetsstöd av folket. Dom tror att de är orörbara – att dom inte går att komma åt. Bara gå dit! Filma, intervjua dom." Referens: "Högerextrema hembesök hos journalister är ett hot mot demokratin".

Tänker spontant att Nordiska Motståndsrörelsen borde byta namn till Mordiska Motståndsrörelsen.

Läs fler texter av Mats Kristiansson på mkforlag.com och Vänsterpartiet Skövdes webbplats.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.