måndag 22 februari 2016

Hur fan ska hon ha det?

Enligt artikeln Annie Lööf (C): "Du slåss mot väderkvarnar, Ylva" säger Annie Lööf först: "Det här handlar om jobb med lägre lön."

Sedan säger hon: "Det är ingen som vill sänka löner."

Hur fan ska hon ha det?

Läs fler texter av Mats Kristiansson på mkforlag.com och Vänsterpartiet Skövdes webbplats.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.

Var kommer dessa dumheter med sänkta ingångslöner ifrån?

Sagt på Facebook:

R S: Var kommer dessa dumheter med sänkta ingångslöner ifrån? Jag vet att när alliansen styrde så fanns det något som hette ungdomslön eller liknande. Men varför vill vänstern nu införa sänkta löner och höjda inkomstskatter? Så extrema problem med ekonomin kan väl Sverige inte ha? Då kanske man måste tänka om sin ekonomi.

Mats Kristiansson: Från C (referens: C vill ha lägre löner för nyanlända). "Löfven tar strid mot sänkta ingångslöner," står det här: Löfven tar strid mot sänkta ingångslöner. "Sänkta ingångslöner – en dålig idé," säger Jonas Sjöstedt här: Sänkta ingångslöner – en dålig idé.

R S: Sjöhäst kräver dock att man ska höja inkomstskatten så ...

Mats Kristiansson: V vill höja skatten för de som tjänar mest – inte för de som tjänar minst. Läs mer här: Vänsterpartiet höjer skatterna mest.

R S: Inkomstskatten faller på alla som har inkomst oavsett om du tjänar mycket eller lite.

Mats Kristiansson: Det är förvisso sant att alla betalar skatt. Skillnaden är att V tycker att "skatt ska betalas efter förmåga och välfärd fördelas efter behov" (referens: Skatter), medan allianspartierna tycker att de som tjänar mest ska få behålla mer av vad de tjänar.

R S: Därför skulle jag aldrig rösta på V.

Mats Kristiansson: Du tycker alltså att det är rimligt att de som har det sämst får det allt sämre, medan de som har det bäst får det allt bättre, precis som regeringen Reinfeldt? Det här diagrammet visar vad det handlar om (stapeln längst till vänster avser alltså de som tjänar minst och staplarna längre till höger de som tjänar mer):

Diagrammet kommer från den här videon: Reinfeldts Sverige - siffror och berättelser från ett förändrat land.

R S: Jag tycker att man borde sänka skatten till 20 % rakt av, slopa statlig skatt och sluta straffa människor som vill arbeta för att det finns folk som inte vill arbeta.

Mats Kristiansson: Hur tycker du att problemet med att det finns folk som vill arbeta men hela tiden blir ratade ska lösas?

R S: Dom får väl sänka sina krav. Man kan inte bli VD om man hoppat av högstadiet.

Mats Kristiansson: Och om de redan sänkt sina krav men ändå hela tiden blir ratade? Vi pratar om folk i medelåldern, som arbetat flera decennier innan de blev arbetslösa.

Läs fler texter av Mats Kristiansson på mkforlag.com och Vänsterpartiet Skövdes webbplats.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.