tisdag 15 september 2015

Stängda gränser

Sagt på Facebook:

Refugees Welcome Sverige: Kära medmänniskor!

Idag har Ungern stängt gränsen mot Serbien för att förhindra flyktingar att komma in i landet och sen åka vidare mot Tyskland och andra EU länder.

Ungern har också infört ett lag som innebär att flyktingar som kommer in i landet kan få upp till 3 års fängelse om de inte har ansökt om asyl i landet. Det innebär också att flyktingar har 8 dagar på sig att lämna landet omedelbart.

Militären har satts in i de södra delarna av landet för att förhindra flyktingar från att komma in i landet men också för att arrestera flyktingar. Detta är självklart allvarligt, eftersom stängda gränser dödar människor som flyr för sina liv utifrån det vi har sett tidigare.

Vi måste agera och höja våra röster! Det är oacceptabelt att människor på flykt i Europa år 2015 nekas att söka asyl eller helt enkelt söka skydd undan krig och konflikter.

Mats Kristiansson: Tänker spontant: Det här hade kunnat vara Sverige om SD fått bestämma. Vill vi verkligen ha ett så inhumant samhälle? Jag svarar NEJ! Vad svarar du?

Jag fattar givetvis att mer extrema medel än vanligt kan behöva användas i den extrema situation som råder, men att göra som Ungern gör kan inte vara rätt väg att gå.

Ett land som vill värna grundläggande demokratiska värden, som alla människors lika värde, gör inte så här. Det vill tydligen inte Ungern.

N H: Jag svarar nej. Ty det är människor vi pratar om, inte siffror eller statistik.

En sak som inte framgår av texten ovan är att Ungern planerar att "bygga ett 17,5 mil långt stängsel mot Serbien". Läs mer här: Ungerns plan: Fyra meter hög mur ska stoppa migranter.

Anmärkning: Jag har korrekturläst texten från "Refugees Welcome Sverige" en del. Innebörden är dock såvitt jag kan bedöma densamma som i originaltexten.

Läs fler texter av Mats Kristiansson på mkforlag.com och Vänsterpartiet Skövdes webbplats.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar