tisdag 15 september 2015

De sämst ställda måste bli ordentligt hungriga

Så här säger programledaren Janne Josefsson i inledningen till SVT:s program Striptease 28 maj 1997:

Professorn i nationalekonomi Marian Radetzky vill öka klyftorna människor emellan för att komma tillrätta med arbetslösheten.

De lågavlönade, de sämst ställda med sämst utbildning måste bli ordentligt hungriga för att ta sig själva i kragen och öka sin konkurrenskraft.

Tjänar man idag kanske 10 - 11 000 i månaden ska man vara beredd att halvera den inkomsten.

Första delen av intervjun med Marian Radetzky kan ses här: Marian Radetzky i Striptease del 1.

Den andra delen kan ses här: Marian Radetzky i Striptease del 2.

I en kommentar till intervjun som laddades upp 2 april 2010 står bland annat detta:

Professorn och EXPERTEN Marian Radetzky berättar här för dig vad han tycker om dig och dina misslyckade, outbildade, arbetslösa, lågkompetenta och lågproduktiva polare! Visst är han bra?! Go Marian, go! Tyvärr så är den idioten säkert flitigt anlitad av våra politiker ... Inte så konstigt att du undrar varför våra politiker tar de beslut de tar.

En länk till första delen av intervjun med Marian Radetzky dök upp i en tråd på "Politisk debattgrupp från höger till vänster" på Facebook. I tråden diskuterades artikeln "Avskaffa svenskan", där Marian Radetzky föreslår att inte bara svenskan utan också, om jag tolkar honom rätt, alla andra språk ska ersättas med engelska.

"Det skulle ta ett par generationer," säger Marian Radetzky och fortsätter: "Vi skulle visserligen mista en stor del av vår svenska kultur, men vi skulle å andra sidan få tillgång till den anglosaxiska, som är rikare och oändligt mycket större."

Artikeln kan läsas här: "Avskaffa svenskan".

Det var en parentes. Åter till huvudspåret för det här blogginlägget. Så här kommenterade någon intervjun med Marian Radetzky på Facebook:

Marian Radetzky: Obi-Wan never told you what happened to your father.

Fredrik Reinfeldt: He told me enough! He told me YOU killed him.

Marian Radetzky: No, I am your father.

Eller för att tala klarspråk: HUR JÄVLA CYNISK FÅR MAN BLI!

Drastiskt, javisst, men inte helt obefogat i det här fallet, tycker jag.

Här kommer ytterligare några kommentarer från Facebook om intervjun i Striptease:

C M: Han vill typ få Sverige att bli som USA med att ge en elit alla pengar för att få företagen att bli konkurrensvärdiga mot utvecklingsländer med att öka konkurrensen också inom landet. Intressant idé, faktiskt.

Mats Kristiansson: C M: Idé? Vi ÄR ju för helvete redan där! Det FINNS de i Fas 3 som har en inkomst på 5 000 kr i månaden, precis som den cyniska stollen förespråkar.

Kan för övrigt tillägga att mindre än 1 % av de som hamnar i Fas 3 får ett jobb utan bidrag från Arbetsförmedlingen. Verkar det som att systemet fungerar? Jag svarar NEJ! Vad svarar du?

Jag tänker spontant: Avskaffa alla cyniska och inkompetenta tyckare.

Läs fler texter av Mats Kristiansson på mkforlag.com och Vänsterpartiet Skövdes webbplats.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar