fredag 25 mars 2016

Om M, utanförskap och otrygghet

Sagt på Facebook:

Ur artikeln Raset: Väljarna flyr till S och M i trådstarten: För andra månaden i rad tappar Sverigedemokraterna rejält med stöd i väljarkåren, visar en ny undersökning från Aftonbladet/Inizio. Partiet med Jimmie Åkesson i spetsen ökade rejält under förra året, men backar nu till 18,9 procent. Det är ett tapp med 2,0 procentenheter jämfört med förra månaden.

[...]

Mätningen från Aftonbladet/Inizio visar också på att M:s framfart fortsätter. Partiet ökar med 1,5 procentenheter till 23,9 procent. Det glädjer partisekreteraren Tomas Tobé:

– Allt fler väljare ser att M tar tag i det utanförskap och den otrygghet som växer i Sverige. Samtidigt som SD inte upplevs vara regeringsdugliga. Många väljare vill byta ut regeringen Löfven och där är vi den bästa garanten för det.

Mats Kristiansson: Att "M tar tag i det utanförskap och den otrygghet som växer i Sverige" är i mina ögon ren och skär lögn. Om M vill få mig att tro att de menar allvar kan de börja med att lägga en motion om att totalt, utan förbehåll och utan dröjsmål skrota Fas 3 och höja ersättningen för deltagarna till 90 % av deras A-kassa. När en sådan motion gått igenom kan jag åtminstone överväga att börja tro på vad M säger.

Att höja ersättningen för långtidsarbetslösa till 90 % av deras A-kassa behöver dessutom inte bli dyrare än Fas 3. Åtminstone inte särskilt mycket. Fas 3-anordnare får 210 kronor per anvisningsdag och deltagare (referens: Anordnarbidraget sänks i sysselsättningsfasen). Låt långtidsarbetslösa få de pengarna istället. Varför ska skattemedel finansiera verksamhet som ändå inte leder till att långtidsarbetslösa får jobb? Mindre än 1 % av deltagarna i Fas 3 får ett jobb utan bidrag från Arbetsförmedlingen.

Läs fler texter av Mats Kristiansson på mkforlag.com och Vänsterpartiet Skövdes webbplats.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar