fredag 25 mars 2016

Om att se och inte se människors utsatthet

Sagt på Facebook:

Ur artikeln Reinfeldt i nytt brandtal om flyktingar i trådstarten: På Postkodlotteriets årliga tillställning för förmånstagare höll Reinfeldt ännu ett brandtal om att välkomna flyktingar till Sverige.

– Ni hade gjort exakt samma sak. När man flyr utmed vägarna och barnen frågar pappa "Vart är vi på väg?", vad ska ni svara? Jo, ni ska svara att någonstans i denna värld finns det någon som har öppna ögon, som ser människors utsatthet och som fortfarande tror på medmänsklighet.

Mats Kristiansson: Att "se människors utsatthet" och "tro på medmänsklighet" var väl inte riktigt vad Reinfeldt ägnade sig åt när han ledde Alliansregeringen. För mig är Reinfeldt en ulv i fårakläder, som jag absolut inte litar på. Man undrar varför han uttalar sig på det här sättet.

O S: Reinfeldt och hans parti gick under sin regeringstid i bräschen för att försvaga arbetsrätten, de sociala skyddsnäten och rätten till familjeåterförening. Knappast någon omtanke om flyktingar där. Att han nu plötsligt skulle bry sig om de ser jag som inget annat än hyckleri och ett försök att vinna personlig prestige.

Mats Kristiansson: Om Reinfeldt verkligen såg människors utsatthet och trodde på medmänsklighet, varför bidrog han till att en så omänsklig åtgärd som Fas 3 inrättades?

Läs fler texter av Mats Kristiansson på mkforlag.com och Vänsterpartiet Skövdes webbplats.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar