fredag 11 september 2015

Minska inkomstklyftorna i Sverige

När den pågående flyktingkatastrofen har hanterats gäller det att rikta blickarna på andra – givetvis oändligt mycket mindre – problem som finns i Sverige.

Enligt OECD har sedan början av 90-talet inkomstklyftorna i Sverige vuxit snabbare och mer än i något annat västland. Referens: I Sverige ökar klyftorna snabbast. Det är en oroande utveckling, som jag är helt övertygad om har bidragit till att frustrerade människor röstat på SD i hopp om att det ska leda till att de får det bättre.

SD:s retorik kan ju låta bra. Sluta ta emot invandrare, så blir det mer pengar över till annat. Det kan verka logiskt.

I själva verket är det såvitt jag förstår helt fel. Invandringen är i själva verket lönsam. Det bästa tycks alltså vara att ta emot fler invandrare - inte färre.

Här är några länkar till artiklar om detta:

Det jag tror vi behöver göra för att det svenska samhället ska bli bättre är att minska inkomstklyftorna. Visst, det innebär att de som tjänar mest måste avstå en del till de som tjänar minst. Men är det kanske trots allt något som alla i slutändan tjänar på?

Enligt en studie från Internationella Valutafonden får länder med små inkomstskillnader en mer hållbar tillväxt. Referens: Analys: OECD varnar för ökade klyftor och ojämlikhet. Borde inte detta vara något de allra flesta vill ha?

Läs fler texter av Mats Kristiansson på mkforlag.com och Vänsterpartiet Skövdes webbplats.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar