söndag 13 september 2015

Ett försvar av Åsa Romson

Till skillnad från så många andra har jag aldrig förstått de starka reaktionerna på Åsa Romsons ord om att "vi håller på att göra Medelhavet till det nya Auschwitz". Kanske hade hon inte helt fel ändå.

För observera att hon säger "håller på att". Hon har alltså inte jämfört med Auschwitz utan snarare med Tyskland på 30-talet. Visst, hon borde inte ha gjort den jämförelsen, men till skillnad från så många andra har jag aldrig tyckt att den är helt fel.

Och även om Åsa Romson faktiskt hade jämfört med Auschwitz – vilket hon alltså inte gjorde – hade inte heller det varit helt fel, tycker jag. Det spelar väl ingen roll om man gasas ihjäl eller drunknar. Båda sätten att dö är väl lika hemska.

Hade Åsa Romson förringat lidandet i Auschwitz eller sagt att Auschwitz inte funnits eller något sådant hade det förstås varit en helt annan sak. Det har hon såvitt jag vet inte gjort.

Hur som helst tycker jag att det finns sådant som är väldigt mycket värre än en haltande jämförelse.

De rasistiska webbplatserna Avpixlat, Fria Tider, Exponerat och andra liknande webbplatser, till exempel. Det finns alldeles för många.

Här kommer några citat från Axpixlat just när jag skriver detta. Jag har med halvfet stil markerat några ord jag tycker är nyckelord. Ytterligare några ord hade kanske kunnat markeras.

Asylkaoset på väg mot Sverige

På lördagen deltog nationalekonomen Tino Sanandaji i programmet Inside Story på Al-Jazeera där man diskuterade massinvandringen till Europa med fokus på hur vänsterextremister tar lagen i egna händer för att utöva sin förvrängda "godhet".

Strax före halv sju på söndagsmorgonen fick räddningstjänsten i Södertälje larm om en källarbrand i invandrartäta Södertäljeförorten Grusåsen. I källaren påträffades en död man som bragts om livet. Polisen misstänker att branden anlagts för att dölja mordet.

Avpixlat har vid oräkneliga tillfällen rapporterat om anlagda bilbränder, ett fenomen som i takt med massinvandringen kommit att bli en del av vardagen i Sverige.

De senaste veckorna har stora delar av "gammelmedia" iscensatt en enorm indoktrineringskampanj med syfte att få svenska folket att okritiskt vilja ta emot ännu fler asylsökande. Men trots mängder av snyftreportage om påstått nödlidande flyktingar visar aktuella opinionsundersökningar som bekant att stödet för SD fortsätter växa.

Och så fortsätter det. Vinklat så det skriker om det! Dessutom kryddat med rena lögner.

Jag är helt säker på att det finns aningslösa människor som går på lögnerna och tror att människor från andra delar av världen är helt annorlunda än de faktiskt är.

Sanningen är förstås att människor från andra delar av världen är ungefär som svenskar i allmänhet. Visst, det finns skillnader vad gäller kultur, traditioner och liknande, men likheterna är väldigt många fler.

Alla sådana här rasistiska webbplatser borde stängas ner genast, tycker jag. Människor måste skyddas från dessa lögner. Frågan är hur det ska gå till.

Läs fler texter av Mats Kristiansson på mkforlag.com och Vänsterpartiet Skövdes webbplats.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar