måndag 14 september 2015

Det känns som att det pågår ett krig

Det känns som att det pågår ett krig.

Jag menar inte kriget i Nigeria. Inte kriget i Irak och Syrien. Inte kriget i Ukraina. Inte kriget i Syd-Sudan. Inte kriget i Libyen. Inte kriget i Somalia. Inte kriget i Demokratiska Republiken Kongo. Inte kriget i Afghanistan. Inte kriget i Jemen. Läs mer här: 9 allvarliga krig och konflikter i världen du bör ha koll på 2015.

Jag menar här i Sverige.

Det är inte ett krig med vapen. Det är inte heller ett krig mellan svenskar och främlingar, som i rasistisk propaganda. Ingen blir dödad.

Det är ett mentalt krig. Ett krig mellan de ljusa och de mörka krafterna.

Två exempel:

Nästan alla riksdagspartiers ledare samlas för att försöka nå en bred enighet i den allt mer akuta flyktingfrågan. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är dock inte inbjuden till mötet. Läs mer här: Löfven: "Det finns en bred samsyn".

Grön ungdom i Stockholm arrangerar på Södermalmstorg en demonstration till stöd för flyktingar och deras rätt att söka asyl i Europa. Medarrangörer är nästan alla riksdagspartiers ungdomsförbund, inklusive Unga feminister, samt ett antal välgörenhetsorganisationer, inklusive Rädda Barnens ungdomsförbund, Ungdom mot rasism i Stockholm och Röda Korsets Ungdomsförbund. SDU är dock inte inbjudet. Läs mer här: 20 000 vill välkomna flyktingar på söndag.

Det går att hitta många fler liknanade exempel.

Det känns som att det pågår ett krig. Fast det kanske bara är jag som upplever det så. Vad vet jag.

Läs fler texter av Mats Kristiansson på mkforlag.com och Vänsterpartiet Skövdes webbplats..

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar