söndag 13 mars 2016

Vänsterpartiet värnar småföretagare

Sagt på Facebook:

J M: Jag anser att vänsterns anhängare har blivit missledda. De strävar allt som oftast efter att dra ner alla som tjänar några tusen mer än de själva, istället för att sträva efter att själva nå dit.

Kampen de hade från början var mer legitim. Nämligen att motverka de ultrakapitalister som gör allt i sin makt för att hålla arbetarklassen på mattan.

Mats Kristiansson: Det är precis samma kamp nu som då. "År 2015 är Sveriges miljardärer inte bara rikare än förut utan också fler," står det här: Hela listan: Sveriges 156 miljardärer.

J M: Jo. Fast många av deras väljare tycker att alla företagare är kapitalister, trots att de ibland jobbar dubbelt så mycket bara för att få det till att gå runt. Gammal hederlig avundsjuka, alltså.

Mats Kristiansson: Det finns många småföretagare som har ungefär samma villkor som löntagare. Vänsterpartiet värnar denna grupp. Till exempel föreslog Vänsterpartiet nyligen att kontanthanteringen i mer glest befolkade områden ska bli bättre, så att småföretagare ska slippa åka många mil för att kunna sätta in sin dagskassa. Något gehör från de andra partierna fick de dock inte.

Läs fler texter av Mats Kristiansson på mkforlag.com och Vänsterpartiet Skövdes webbplats.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar