söndag 13 mars 2016

Flyktingbarn är människor

Sagt på Facebook:

Ur artikeln Flyktingbarn är människor i trådstarten: Det pågår en långsam nedsmutsning av vårt språk. Människor har blivit "volymer" och barn som sover i lera "ökat tryck vid gränsen". Desperata familjer är "migrationsströmmar" och deras lidande ger inga rubriker.

Vi avhumaniserar orden för att stå ut.

Men även flyktingbarn är människor. Det är, som krönikören Andrev Walden skrev, någons barndom som pågår här.

I A: Ja, det är förskräckligt, men är det vårat ansvar? Har vi uppmanat dem att betala 100-tusentals kronor för att ta denna resa eller är det människohandlarnas fel, som för dem till detta, och deras män? Eller är det FN:s fel, som under flera år bara tittade på eländet i Syrien? Varför betalar vi till den organisationen av gamla GUBBAR som inte kan ta ett beslut? Det är ju inte första gången som det regnar gas istället för manna från himmelen!

Mats Kristiansson: Om vi bryr oss om andra människor – och det gör vi väl – borde vi tycka att det är vårt ansvar. Vi har inte orsakat kriget i Syrien, men det har inte flyktingarna heller. De försöker bara överleva. Självklart ska vi hjälpa dem med det genom att erbjuda asyl. Det är åtminstone min bestämda uppfattning.

Läs fler texter av Mats Kristiansson på mkforlag.com och Vänsterpartiet Skövdes webbplats.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar