söndag 18 oktober 2015

Det krävs ingen professor i psykologi

Sagt på Facebook:

Trådstart: "Hälften av de visstidsanställda på hela arbetsmarknaden uppger att de får veta när de ska jobba mindre än en vecka innan. Det krävs ingen professor i psykologi för att förstå hur det påverkar hälsan," skriver Hanna Cederin, förbundsordförande för Ung Vänster, i debattartikeln "Hur kan man tro att försämrat anställningsskydd leder framåt?".

Nej. det kan inte heller vara speciellt svårt för någon att förstå att en ytterligare försämring av anställningsskyddet enbart har en negativ påverkan för alla med osäkra anställningsformer.

J L: Frågeställningen kan besvaras så här: Det kan leda framåt för arbetsgivarna. Man antar att osäkerheten ska göra arbetet effektivare. Och det är antagligen sant. För arbetskraften tvingas vara mer alert och inställsam. Och sen är det ju inte arbetsgivarna som betalar räkningarna för sjukskrivningarna. Inte direkt i alla fall! Så visst kan det leda framåt. Men inte för de anställda.

Mats Kristiansson: För att inte tala om alla i Fas 3 som har i det närmaste ingen chans att få ett jobb. Nu ska Fas 3 förvisso fasas ut, har regeringen sagt, men än så länge är det bara fagra löften. Det jag inte heller fått svar på är vilken hjälp som kommer att erbjudas de som är nedgångna framför allt psykiskt efter många års förnedring i Fas 3 och andra åtgärder.

Läs fler texter av Mats Kristiansson på mkforlag.com och Vänsterpartiet Skövdes webbplats.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar