lördag 2 april 2016

Jag orkar inte heller

Sagt på Facebook:

J T: På riktigt. Så'n här jävla skit sprids på fb (nu gör ju jag det också, för att ge ett exempel). Jag blir så jävla trött! Återigen helt utan stöd i det som anges som källor och återigen finns det vissa som sväljer med hull och hår för att det passar deras världsbild.

Ja, det finns de som är äldre än 18 och som ljuger. Nej, det är inte ok. Nej, det är inte så många som 77 %. Nej, om man faktiskt läser/lyssnar på källorna så säger inte de heller att det är 77 % som ljuger om sin ålder.

Vad gäller att "det räcker att skriva under på heder och samvete" - var ska jag ens börja??!! Har folk verkligen så dålig koll på hur det funkar??!! Är det enbart fråga om människor som aldrig har deklarerat som sitter och hittar på de här dumheterna?!

Vissa borde ta mig fan tvingas gå om grundskolan, åtminstone i ämnena matematik och samhällskunskap, samt lästräning.

Nu kommer jag ligga här och reta upp mig så jag inte kan sova... Precis därför jag inte ska vara på fb... Har inte tid med sånt.

Tur att det finns en massa bra folk därute också!

Och ja, jag inser att jag är taskigare än jag brukar och att jag lugnt och sansat borde gått igenom alla felaktigheterna i en kommentar under inlägget, men vad fan.... Jag bara orkar inte. Är det någon annan som göra ett försök att förklara för de tydligen obildbara, be my guest.

*

Politikfakta.

77 procent ljög om sin ålder för att utnyttja systemet. Nu behöver de bara skriva under på "heder och samvete" för att utnyttja systemet igen ...

Källor:

Efterlevandestöd skjuter i höjden.

Ensamkommandes ålder ska kollas mer.

*

Mats Kristiansson: Påpekar bara återigen att barnläkare och tandläkare inte vill göra åldersbestämningar, eftersom de anser att de rekommenderade metoderna är osäkra. Sedan orkar inte jag heller. Läs själva i källorna.

Mats Kristiansson: Bilden nedan är lånad härifrån: Satir plockas bort snabbare än hot om mordbrand på FB. Texten utanför bilden är dock min.

G T: När det gäller åldersbestämming fungerar det så här (eller inte fungerar):

Man mäter tänder och vart/hur de ska ha utvecklats. Dock är tänderna hos västerlänningar "färdiga" runt 14 års ålder vilket redan där gör det svårt. Visdomständer och missväxt är individuellt. Dessutom behövs ett referensregister över tänder och de måste vara av sådan natur att man kan referera till olika etniska grupper. För länder som Somalia och Afghanistan existerar inte ens sådana register och det är tveksamt om Syriens någonsin samlat in sån data. Då kan man bara jämföra med västfödda barn. Ja, jag säger västfödda för oavsett etniskt ursprung så påverkar diet, uppväxtmiljö och tillgång till tandvård extremt mycket hur tänderna är, speciellt om en person aldrig upplever svält i sitt liv och äter näringsriktigt utvecklas tänderna som de ska. Gissa vilka länder som haft det svårt? Återigen. Man kan med ett västerlänskt register bara se om personen är över 14 eller inte så ingen direkt hjälp där.

När det gäller handleder och armar eller vad dom nu mäter gäller samma. Man måste ha omfattande data i aktuell målgrupp. Återigen spelar uppväxtmiljö roll och i varma länder, länder med tuffa uppväxtförhållanden etc tenderar man att växa upp fortare rent kroppsligt. Även här har jag för mig att det enda det visar är om personen i sig är över 20-22 eller ej OM man har ett sånt register. Afghansk BVC samlar tyvärr inte in sådana data exempelvis.

Läs fler texter av Mats Kristiansson på mkforlag.com och Vänsterpartiet Skövdes webbplats.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar